Thema avonden

dec 30, 13 • Thema avondenNo Comments

Een kleine samenvatting van de sprekers door de jaren heen:

1967 – Dhr. Lodder – Bonsai kwekerij te Vleuten. Uitleg over de kunst van het knippen van de Japanse mini-boompjes.
1984 – Driek van Wissen – De landelijk bekende dichter. In en tijdens zijn voordracht wijst hij mild doch onbarmhartig op de taalkundige onvolkomenheden. Ook in diverse vakjargons.
1985 – Diamantslijpen verzorgd door Juwelier Wolters uit Vleuten.
1990 – Kunst en Kitsch o.l.v. Cees van Drongelen.
2003 – Firma Oosterwijk BV – Tandtechnisch laboratorium. Op locatie uitleg over het maken van gebitsprothesen, kronen en bruggen.
2003 – Douwe Egberts – Een mooie presentatie over het bedrijf en van koffieboon / theeplantje tot eindproduct. Zeer interessant.
2004 – Dhr. Holland – Eigenaar van de Mercedes “Ster groep”. Vertelde zijn verhaal hoe zijn “imperium” is ontstaan. Een boeiende avond.
2004 – Dhr. H. Smorenburg (Lid) mede organisator over het EK voetbal Ned/Belgie (Euro 2000) en sprak verder over het organiseren en opzetten van grote evenementen.
2004 – Dhr. G. van der Kleij – Op zijn bedrijf sprak dhr. Van der Kleij ons toe over zijn nieuwe en meest moderne wasserij. Hij legde haarfijn uit hoe alles zo tot stand is gekomen en hoe alles nu werkt. Zeer modern, efficiënt en zuinig met watergebruik.
2005 – Drukkerij van Rooijen – Op locatie heeft de fam.van Rooijen ons alles laten zien wat er zo al niet moet gebeuren om drukwerk voor elkaar te maken en dit met alle verschillende druk- en machine-technieken.
2005 – Sport-Journalist van de Telegraaf vertelde over zijn belevenissen tijdens de Tour de France.
2005 – Dhr. Frans van Seumeren – Directeur van de Firma Mammoet spreekt over de zeer moeilijke berging van de Russische kernonderzeeër “de Koersk”. Een knap staaltje werk.
2006 – Dhr. Kees van de Grind verteld ons over de Formule 1 en zijn leiding bij Bridgestone Banden en tevens als persoonlijk adviseur van Michael Schumacher. Ook presenteerde hij zijn boek “Van Landia tot Ferrari”.
2006 – Fred en Ria Peters. Zij vertelden over hun bijzondere project in Oyugis in Kenia betreffende scholen / scholing, weeskinderen, aids, water en vele andere problemen op hun “Afrikaanse” pad.
2007- Dhr. Frans van Seumeren – Kwam nogmaals langs om te vertellen over zijn wel heel bijzondere voettocht samen met zijn vrouw Gonny. Van Harmelen naar Athene en van Alicante weer terug naar Harmelen. Totaal ± 6000 Km.
2007 – Structon Bouwonderneming over de renovatie van Kasteel de Haar, de huidige status en de voortgang van de restauratie van het kasteel.
2007 – Piet Koning – Orchideeën-kwekerij. Deze laat ons de groei zien van stekje tot plant en we kregen een interessante bezichtiging van de kas.
2008 – Dhr. Rein van de Hoogeband (vader van zwemmer Pieter) – vertelde over de medisch begeleiding van voetbalclub PSV. Ook was er ruimte om over zijn zoon Pieter te praten en zijn begeleiding daarbij.
2008 – Dhr. Henny Jacobsen – Organisator van de Nederlandse gehandicapten sport, begeleider van de Nederlands Olympische Teams in China tijdens de Para Olympics vertelde over zijn rol in deze en zijn mooie werk.
2009 – Dhr. Wilco van Rooijen (Avonturier / bergbeklimmer van beroep). Deze vertelde zijn enorme spannende verhaal over de dramatische beklimming van de K2 in 2008 in Pakistan. Tevens presenteerde hij zijn boek “Overleven op de K2″.
2009 – Ries van Leeuwen heeft ons zijn prive museum van het automerk Vauxhall laten zien en heeft ons veel verteld over zijn bijzondere hobby.
2009 – Theo en Elly van Liempt vertellen prachtig over “Vier Eeuwen Tuinhistorie” van Landgoederen en Kastelen met een geweldige film/dia-presentatie.
2010 – Rijkswaterstaat – Thema-avond en later op locatie uitgebreide uitleg over de verbreding van de A2 en de tunnel die bij Utrecht Leidsche Rijn gaat komen. Tevens bezichtiging aan en in de tunnel zelf.
2010 – Dhr. Marcel de Groot – Tomatenkwekerij Gebr. de Groot. Op locatie vertelde hij over de kweek, het verpakken en de export van tomaten. Een zeer grootse aanpak. Tevens kregen wij wel een zeer interessante rondleiding door het bedrijf en over het terugwinnen van energie.
2010 – Bierbrouwerij “De Leckere” uit De Meern heeft verteld over het ontstaan en bereiden van onze locale “Utrechtse” biertjes. Tevens was er een proeverij van verschillende bieren zoals “De Blauwe Bok” 10% alc.. Het was een zeer geslaagde avond.
2011 – Olaf van Paassen – Redacteur. Olaf is een begenadigd TV programmamaker. Hij heeft een presentatie gehouden over het ontstaan van het tv-programma “de Rechtbank” . (Olaf werk ook voor o.a. Ivo Niehe).
2011 – Werry Crone – De bekende fotograaf was tot 2010 in dienst van dagblad “ Trouw”. Vanwege een andere opzet aldaar is hij freelancer geworden. Hij heeft ook een aantal boeken op zijn naam staan. In 1994 wordt hij uitgeroepen tot “Fotojournalist van het jaar”. Hij heeft diverse mooie en bijzondere foto’s laten zien tijdens zijn presentatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *